Περί της διαγραφής του Φαήλου Κρανιδιώτη από τη ΝΔ

Οι  λόγοι που οδήγησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη διαγραφή του Φαήλου είναι στην ουσία δύο: 

1)Οι Μητσοτάκηδες δεν συγχωρούν. Ο Φαήλος Κρανιδιώτης είναι στενός φίλος και συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά από την εποχή της ΠΟΛΑΝ και κατά τη πρόσφατη διετία της διακυβέρνησης Σαμαρά  ήταν σύμβουλος του.  Όλοι οι Σαμαρικοί βουλευτές και στελέχη θα πάρουν πόδι εκτός και αν δηλώσουν υποταγή στο νέο αυτοκράτορα.

2)Ο Κυριάκος δεν είναι δεξιός αλλά Νεοταξίτης νεοφιλελεύθερος . Θέλει να λειάνει όλες τις ακρότητες και θα αποβάλλει όλα εκείνα τα στελέχη που έχουν οξύ λόγο και «φασίζουσα ρητορική» , ώστε να καθίσταται εφικτή η συγκυβέρνηση με κόμματα ηπίων τόνων του κέντρου. Μην ξεχνάμε ότι ο Φαήλος παρέλασε σε ένα σωρό εκπομπές και έβαλλε κατά του συμφώνου συμβίωσης των κιναίδων  και δη κατά της τεκνοθεσίας που είναι ένα  εκ των παραγώγων του συμφώνου. Ο Κυριάκος είναι υπέρ των γάμων ομοφυλοφίλων σαν καλός Νεοταξίτης.

Ο Κυριάκος Συριζοποιεί τη Νδούλα .Σε όλα τα ζητήματα, πλην των δημοσιονομικών και οικονομικών, είναι ότι και ο Σύριζα. Εφόσον όμως η οικονομική ατζέντα καθορίζεται απ`έξω , τα δύο κόμματα έχουν απόλυτη ταύτιση σε όλα και η επικείμενη συγκυβέρνηση είναι εφικτή. 
Η διαγραφή του Φαήλου ήταν ένα στρατηγικό ατόπημα του Κ.Μητσοτάκη , διοικητικό λάθος, όπως θα αποδείξουμε εντός ολίγου, και αυτό μας χαροποιεί μιας και θεωρούμε το κόμμα του υπαίτιο όλων των δεινών της  χώρας .Είναι υπεύθυνο για την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς συν του ότι επί 25 έτη που κυβέρνησε έθεσε τα θεμέλια της χρεοκοπίας και οπότε των μνημονίων.

Είναι ατόπημα και θα προξενήσει ρήγμα και προβλήματα συνοχής στη ΝΔ μιας και ο Μουζάλας δεν διαγράφτηκε από το κόμμα του αλλά μόνο ο Κρανιδιώτης. Ο Μουζάλας είναι συνεπέστατος στην ιδεολογία του , είναι κομμουνιστής και κατ`αυτόν οι πατρίδες διαμορφώνονται με ταξικά κριτήρια και όχι με εθνικά και οπότε αναγνωρίζει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των «ταξικών αδερφών» του να αποκαλούνται όπως ορίζουν . Ο Τσίπρας τον στηρίζει και απ`ότι φαίνεται δεν θα γίνει δεκτή η παραίτηση του.Οι συνεργάτες του Τσίπρα του διαμήνυσαν ότι αν τον διαγράψει θα δημιουργηθεί πρόβλημα στη διαχείριση του «προσφυγικού» και πλήγμα στην κυβέρνηση.

Από την άλλη ο Φαήλος δέχτηκε χωρίς προειδοποίηση την εσχάτη των ποινών  χωρίς να προηγηθεί μια επίπληξη γραπτή η προφορική . Ο ένας λοιπόν εκφέρει μισελληνικό λόγο προσβάλλοντας την ελληνικότητα και την ιστορία της Μακεδονίας μας,  και διατηρείται στη θέση του, ενώ ο άλλος προστατεύει με ρηξικέλευθο και οξύ τρόπο τα εθνικά ζητήματα και καρατομείται απευθείας. Διεγράφη όχι για δημόσιες δηλώσεις που έκανε  σε κάποιο κανάλι, εφημερίδα ή ραδιόφωνο , αλλά για ένα σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook! Τι σόι «δημοκρατία» είναι αυτή όταν φιμώνονται τα στελέχη και δεν υπάρχει ελευθερία του λόγου;  Ο προεδροκεντρισμός των κομμάτων δεν επιτρέπει στα στελέχη και βουλευτές να λένε τη γνώμη τους όπως γουστάρουν ακόμα και στα social media;

Είναι διοικητικό ατόπημα δε, γιατί ο Κυριάκος εγκαταλείπει τη δεξιά και ακροδεξιά πτέρυγα και βαίνει ολοταχώς στο μεσαίο χώρο .Εγκαταλείπει δηλαδή την «πολιτική αγορά» της δεξιάς και ακροδεξιάς , η οποία είναι ραγδαία αναπτυσσόμενη λόγω της αποτυχίας των μνημονίων και των εξελίξεων στο λαθρομεταναστευτικό,  και μετατοπίζεται στην «πολιτική αγορά» του μεσαίου χώρου η οποία έχει ξεπεράσει τη φάση του κορεσμού και βαίνει στη φάση της παρακμής . Παραδίδει τα ηνία στη Χρυσή Αυγή η οποία μονοπωλεί όλο τον πατριωτικό χώρο για να πάει να παίξει μπάλα στο μεσαίο χώρο όπου ο ανταγωνισμός είναι πολύ οξύς,  με το Λεβέντη, το Σύριζα, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι .Στο μεσαίο χώρο θα επικρατήσει πόλεμος για το ποιος θα υφαρπάξει μερίδια αγοράς από ποιον και οπότε η ΝΔ δεν έχει πολλά λαμβάνειν . Μετακινούμενη στο μεσαίο χώρο η ΝΔ χάνει στοιχεία διαφοροποίησης. Ο Κυριάκος διέγραψε τον Κρανιδιώτη για να σηματοδοτήσει και να επικοινωνήσει στο εκλογικό σώμα την μετατόπιση της ΝΔ προς τα αριστερά. 

Η δε Χρυσή Αυγή ανοίγει σαμπάνιες εφόσον φαίνεται ότι έχει απαλλοτριώσει πλήρως το τρίπτυχο «πατρίς θρησκεία οικογένεια». Όποιος ψηφοφόρος πιστεύει σε ήθη, έθιμα, παραδόσεις, πολιτισμό, θρησκεία , αξίες και παραδοσιακή οικογένεια, η Χρυσή Αυγή είναι μονόδρομος ! Το μόνο που της μένει είναι να εγείρει «εμπόδια εισόδου» ώστε να μην μπει κάποιος νεόφερτος στα λημέρια της. Το σύστημα θα προσπαθήσει στο επόμενο διάστημα να δημιουργήσει καινούριο φορέα , στο κενό  που ο Κυριάκος δημιουργεί μεταξύ ΝΔ και Χρυσής Αυγής,  όμως δεν υπάρχει πολύς χρόνος για τέτοια εγχειρήματα δεδομένες οι εξελίξεις στο λαθρομεταναστευτικό .  Σε αυτό το φορέα θα κινηθούν Κρανιδιώτης, Μπαλτάκος και όσοι διαγραφούν από τον Κυριάκο ,καθώς και νέα πρόσωπα.  Οι χρόνοι  όμως, ξαναλέω,  έχουν συρρικνωθεί  και οι αντοχές του «σοφού» πόπολου έχουν εξαντληθεί.  Το πρόβλημα που ενδέχεται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα την επόμενη διετία είναι ακραίο και τα ακραία προβλήματα επιτάσσουν ακραίες λύσεις . Κοινώς η Χρυσή Αυγή ήρθε για να μείνει!

Υπόψιν δεν θεωρούμε τη ΝΔ κόμμα του εθνικοπατριωτικού χώρου, ουδέποτε υπήρξε επί της ουσίας μέρος του και καμία σχέση δεν έχει με το άθλημα. Εξετάσαμε το πρόβλημα διοικητικά και από την οπτική του μέσου Έλληνα ψηφοφόρου που δυστυχώς θεωρεί αυτό το εθνοπροδοτικό κόμμα ως «λαϊκή πατριωτική δεξιά».  Τα όποια στοιχεία διαφοροποίησης  αναπτύσσει ένα κόμμα , αυτά του προσδίδουν ακραιφνή πολιτική ταυτότητα στο μέτρο που αυτά εκλαμβάνονται ως τέτοια από τον πολίτη. Δεν έχει σημασία λοιπόν μόνο το καταστατικό σου, το πολιτικό σου πρόγραμμα , οι ομιλίες σου και οι δηλώσεις σου, αλλά κυρίως το πώς τα εκλαμβάνεται όλα αυτά ο ψηφοφόρος και οπότε πως αυτός σε τοποθετεί στον πολιτικό χάρτη.  Το πολιτικό positioning στην ουσία το κάνει ο πολίτης ψηφοφόρος συνεπικουρούμενος από τα ΜΜΕ( διαμορφωτές της κοινής γνώμης).
Η ΝΔ ούτε δεξιά είναι , ούτε λαϊκή, ούτε πατριωτική .  Στον τάφο στο χώμα το πουλημένο κόμμα!  


Σχόλια

  1. Δεν υπάρχει κενό προς τα δεξιά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Χρυσής Αυγής. Τον δεξιό χώρο μόνο το Λάος μπόρεσε να τον καλύψει για επαρκή χρόνο. Εννοώ χρόνο χρησιμότητας για τους διεθνείς επικυριάρχους, διότι το Λάος ίσα-ίσα που πρόλαβε να ψηφίσει ΝΑΙ στο πρώτο μνημόνιο και εξαφανίστηκε.

    Τώρα και ο δεξιός χώρος φάνηκε πως είναι ψευδοπατριωτικός. Ακόμα κι αν κάποιος καταφέρει να βγάλει ένα δεξιό κόμμα στην Βουλή, αυτό θα είναι αναιμικό κι αμέσως θα δείξει πως δεν διαφέρει από τα άλλα συστημικά κόμματα σε τίποτα, και γιαυτό θα εξατμιστεί πριν καν ασχοληθεί η ΧΑ μαζί του. Η εποχή που η πολιτική τριβή στην Ελλάδα γινόταν με μυλόπετρες πέρασε ανεπιστρεπτεί. Η ταχύτητα του πολιτικού χρόνου αυξήθηκε δραματικά λόγω μνημονίων, εποικιστών, εθνικών προβλημάτων, κι ενός επικείμενου παγκοσμίου πολέμου. Γιαυτό ο τροχός αυτού του χρόνου παύει τις τριβές μεταξύ ομοίων κομμάτων και σταδιακά παίρνει όλο και πιο ελεύθερες στροφές σαν μύλος του λούνα παρκ. Στροφές με ακατανίκητη φυγοκεντρική δύναμη που μπορεί να εκτοξεύει όποιο κόμμα ή συμμαχία-πολιτικό τόξο αποδεικνύεται ως μη εθνικιστικό. Τέτοιες πολιτικές "δυνάμεις θα κονιορτοποιούνται πριν συμπαρασύρουν στον Καιάδα τον Ελληνισμό (σαν Ιδέα και σαν Έθνος).

    Διοτι είναι θέμα επιβίωσης που καλούν οι σύγχρονοι καιροί, δηλαδή είναι συμ-φέρον όλων των εθνών, και όχι απλά επειδή αυτό βολεύει πολιτικά την ΧΑ. Κι επειδή αυτή η οντολογικά και ιδεολογικά ελληνική επιβίωση δεν αφορά μόνο τον Έλληνα, αλλά όλη την ανθρωπότητα. Διότι μόνο μέσω του Έλληνος η ανθρωπότητα σώζεται. Συνεπώς η ηθική πίεση πολλών λαών είναι τεράστια. Που σημαίνει ό,τι: Αν η Χρυσή Αυγη δεν ανταποκριθεί επάξια σαν εθνικό και μαζί παγκόσμιο κίνημα - απορρίπτοντας ακόμα και την ιδεοληψία περί "αδελφών ευρωπαϊκών λαών" - θα κονιορτοποιηθεί και αυτή στην πορεία. Αφού ο Ελληνισμός ακτινοβολεί παντού, και ως υπεράνω πάντων των ιδεολογιών, θα προχωρήσει είτε με κόμμα ή χωρίς κόμμα.

    Η Χρυσή Αυγή είναι να πάρει το Φώς του Προμηθέως και να το διαδώσει σε όλη την υφήλιο. Εδώ πρόκειται περί πνευματικότητας και όχι απλά περί ιδεολογικής εκδρομής. Συνεπώς η ΧΑ είναι όπως ο Έλληνας (Δημήτριος;) που εθελοντικά πήρε τον σταυρό του Χριστού και τον κουβάλησε μέχρι την κορυφή του Γολγοθά. Αν, λοιπόν, αντέξει το τεράστιο πνευματικό βάρος και μαζί τον παγκόσμιο φυσικό ανήφορο, και φτάσει στην κορυφή, τότε θα υπερσκελίσει όλες τις πρόσκαιρες ιδεολογίες, και θα κάνει την υπέρβαση προς την αιωνιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η περίφημη ρήση του Γεννάδιου Σχολάριου. Άλλη μια μεγάλη απάτη των νεοπαγανιστών λωποδυτών κατά της Ελληνορθοδοξίας

Ποιοι άνοιξαν τα σύνορα της Ελλάδος;

Κιναιδισμός και ψυχοπνευματικά προβλήματα