Οι κύριοι λόγοι που ώθησαν τους Βρετανούς να στηρίξουν το Brexit ;





1)    Διότι ενοχλήθηκαν από τις ωμές παρεμβάσεις και τις απειλές  των τρίτων στο πως θα ψηφίσουν. ΔΝΤ, George Soros , Μέρκελ & Σόιμπλε, Financial Times, έμμισθοι οικονομολόγοι και οίκοι αξιολόγησης, οι ευρωπαϊκές  κυβερνήσεις, η Κομισιόν, τρανταχτές celebrities της show biz,  οι πάντες τους έλεγαν ότι αν ψηφίσουν brexit θα καταστραφούν , θα έρθει η συντέλεια του κόσμου κτλ. Όλα αυτά επιδρούν αρνητικά στις μάζες και φέρνουν συνήθως ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. 



2)    Για να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους στη διαχείριση του λαθρομεταναστευτικού  που κάνει η  ΕΕ τα τελευταία χρόνια. Τους τρόμαξε κιόλας η νίκη στις δημοτικές εκλογές του Λονδίνου του Πακιστανού ισλαμιστή  Σαντίκ Καν .Δεν τους αρέσει που η Ευρώπη παρεμβαίνει ωμά σε τέτοια ζητήματα και επιβάλλει στους λαούς ποσοστώσεις  και στέλνει τους επιτρόπους της ,όπως τον Αβραμόπουλο, να απειλούν τις εθνικές κυβερνήσεις αν δεν τις αποδεχτούν. Επιπλέον η ΕΕ σκέφτεται να διανείμει βίζα σε όλους τους Τούρκους που θέλουν να επισκέπτονται την ΕΕ και μάλιστα θέλει να ξεκινήσει και τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας στην ΕΕ.  Η Τουρκία, παλιότερα έδινε σε μαύρους πλαστά συριακά έγγραφα ώστε να πλασάρονται στην από δω μεριά ως Σύριοι και ας ήταν Αφρικανοί .Στις εκφυλισμένες ελληνικές αρχές ουδείς είπε ότι οι Σύροι είναι λευκοί . Τώρα θα  δίνει στους λαθρομετανάστες πλαστά έγγραφα τουρκικά και θα τους πλασάρει ως Τούρκους στην ΕΕ και αυτοί θα μας καθαρίζουν  με Βίζα και νομιμότατα .Η Τουρκία θα μπει στην ΕΕ όταν θα είναι σίγουρη ότι υπάρχει ήδη μια κρίσιμη μάζα μουσουλμάνων στην ΕΕ ,οι οποίοι δυνητικά θα αλλάξουν το status quo, και η Τουρκία θα μπει να παίξει ηγετικό ρόλο ως leader του Ισλάμ στην ΕΕ. Τώρα που ακόμα στέλνει μουσουλμανικό κόσμο στην Ευρώπη, απλώς κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για τη μελλοντική της επιχείρηση ένταξης.
Αυτή η στρατηγική αναβιώνει απόλυτα την πάλαι ποτέ Οθωμανική αυτοκρατορία . Μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία έχει στρατηγικό προσανατολισμό βάθους. Και όλα αυτά θα τα αποφασίσουν κάτι διεφθαρμένοι γραφειοκράτες τύπου Γιουνκέρ!
Τους ενοχλεί να πληρώνουν τη σίτιση, τη στέγαση και επιδόματα επιβίωσης , καθώς και την ανέγερση θρησκευτικών Τεμένων , σε μάζες τριτοκοσμικών μουσουλμάνων που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εξ αρχής στην ΕΕ και που δεν έχουν προοπτική ενσωμάτωσης στην κοινωνία αλλά και στην αγορά εργασίας. Μιλάμε για το χειρότερο εργατικό δυναμικό στον κόσμο που δεν έχει τεχνογνωσία, δεν γνωρίζει ξένες γλώσσες , δεν έχει προϋπηρεσία και τίτλους σπουδών κτλ.
Η Αγγλία είναι πολυπολιτισμικό κράτος και δεν διέπεται από αισθήματα φυλετισμού/ ρατσισμού. Έχει μάθει να ζει με ξένους και ένα  σημαντικό μέρος του ΑΕΠ της χώρας αποτελείται από υπηρεσίες που παράγουν τα βρετανικά πανεπιστήμια που κατέχουν τις πρώτες θέσεις παγκοσμίως . Υπηρεσίες μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών που τις αγοράζουν αλλοδαποί,  κυρίως Κινέζοι και Ινδοί. Αυτοί οι αλλοδαποί που με δικά τους χρήματα αγοράζουν αυτές τις υπηρεσίες και ζουν με τα δικά τους χρήματα στην Αγγλία είναι καλοδεχούμενοι για τους Άγγλους. Δεν είναι καλοδεχούμενοι οι εκατοντάδες χιλιάδες ρακένδυτοι ισλαμοκανίβαλοι χωρίς προοπτική αφομοίωσης που απλώς προκαλούν εντροπία στο σύστημα. 


3)     Η σπάταλη Διοίκηση και οι  γενικευμένες πολιτικές λιτότητας της ΕΕ που και στην Αγγλία σε μεγάλο βαθμό διόγκωσαν τις εισοδηματικές ανισότητες, το ξήλωμα στο κράτος πρόνοιας καθώς  και οι εξελίξεις πανευρωπαϊκά στο εργασιακό οι οποίες έγειραν τον ευρωσκεπτικισμό. Βλέπε τι γίνεται στη Γαλλία εδώ και ένα μήνα με τις διαδηλώσεις και τις ταραχές στους δρόμους. Οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Οι πλούσιοι και οι βολεμένοι (βλέπε Σίτι του Λονδίνου )ψήφισαν υπέρ της παραμονής, brexit ψήφισαν τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Οπουδήποτε δραστηριοποιούνται πολυεθνικές επιχειρήσεις η χώρα παρουσιάζει πολύ μεγάλο ΑΕΠ μεν ,αλλά ταυτόχρονα και μεγάλες εισοδηματικές ανισότητες δε. Σε γενικές γραμμές η κοινωνική ευημερία είναι υψηλή αλλά όχι για όλους . Στη ΜΒ το κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα είναι 41.000 δολάρια, σχεδόν δυόμισι φορές το ελληνικό. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι σε κάθε Βρετανό αντιστοιχούν 41.000 δολάρια σε προϊόντα και υπηρεσίες .Εξαρτάται πως κατανέμεται το παραγόμενο εισόδημα εντός του κράτους , δηλαδή υπεισέρχονται ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης.

Τους Άγγλους τους ενοχλεί επιπλέον το πώς η ΕΕ διαχειρίζεται τις κρίσεις  δημοσίου χρέους των κρατών μελών. Τους ενοχλεί που διαρκώς ρίχνουν χρήματα σε ένα μη βιώσιμο χρέος, όπως είναι το ελληνικό. Τους ενοχλούν τα διαρκή και ατελέσφορα bail outs και η μετατροπή δημοσίου χρέους προς ιδιώτες σε διακρατικό χρέος , όπως έγινε με το δικό μας PSI( 54 δις.€ το διακρατικό χρέος της Ελλάδας). Δεν γουστάρουν να πληρώνουν χρέη άλλων κρατών της ΕΕ.
Οι Άγγλοι είναι φιλελεύθεροι και δεν τους αρέσουν οι ωμές παρεμβάσεις στα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα με ποσοστώσεις στις παραγωγές που τις αποφασίζουν αυθαίρετα καρεκλοκένταυροι γραφειοκράτες που ουδείς εξέλεξε, ουδείς γνωρίζει και ουδείς δύναται να καθαιρέσει. Δεν τους αρέσει να φορολογούνται αδρά για να πληρώνονται οι δαπάνες της πιο σπάταλης και πολυέξοδης οργανωτικής δομής στην ιστορία της ανθρωπότητας(ΕΕ).

4)    Μικρότερο ρόλο αλλά όχι ασήμαντο παίζει και η γεωπολιτική διάσταση. Δεν τους αρέσει που εμπλέκονται σε συνεχείς πολέμους για λογαριασμό της Δύσης από τους οποίους δεν έχουν λάβει κανένα όφελος, καθώς και η αντιμετώπιση της Συρίας και της Ρωσίας στην οποία τους συμπαρασύρει η ΕΕ και οι ΗΠΑ. Αντιλήφθηκαν ότι με τη στάση που κρατάει η χώρα κατά του Μπασάρ Άσαντ διογκώνεται το μεταναστευτικό στη χώρα τους και εμμέσως βοηθούν την ISIS και την Αλ Νούσρα. Επίσης δεν θέλουν να ψηφίζουν μέτρα οικονομικού πολέμου κατά της Ρωσίας προς όφελος τρίτων.

Με το Brexit επιζητούν την οικονομική, την  πολιτική και γεωπολιτική τους ανεξαρτησία από το άρμα της Δύσης. Συγχαρητήρια στους Άγγλους για το τόλμημα τους και έπεται και συνέχεια από Γαλλία, Ιταλία, Δανία, Σουηδία, Ολλανδία, Σουηδία. Το πουλόβερ σιγά σιγά ξηλώνεται 





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η περίφημη ρήση του Γεννάδιου Σχολάριου. Άλλη μια μεγάλη απάτη των νεοπαγανιστών λωποδυτών κατά της Ελληνορθοδοξίας

Κιναιδισμός και ψυχοπνευματικά προβλήματα

Ποιοι άνοιξαν τα σύνορα της Ελλάδος;