Ψυχολογικός πόλεμος και ο ρόλος των συνθημάτων στους τοίχους


Περπατώντας κανείς στους δρόμους των ελληνικών πόλεων αντικρίζει παντού συνθήματα ανθελληνικού μίσους κι αυτό συμβαίνει σχεδόν σε κάθε πόλη της Ελλάδος. Οι εθνοπροδότες έχουν μολύνει κάθε γωνιά της πατρίδας μας προσπαθώντας έτσι να προπαγανδίσουν τις αρρωστημένες τους ιδέες και συγχρόνως να πλήξουν και το ηθικό των Ελλήνων. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που η επικινδυνότητά του έγκειται στο γεγονός ότι φαινομενικά μοιάζει ανούσιο, αφού μπορεί να πει κάποιος «πόση σημασία έχουν μερικές μουντζούρες σε κάποιους τοίχους;», όμως στην πραγματικότητα ίσως πρόκειται για το πιο μεγάλο μας πρόβλημα και παρακάτω θα εξηγήσω το γιατί.


Σε μια υγιή κοινωνία κανείς δε θ' ακολουθούσε τις αναρχικές κι εθνοπροδοτικές ιδέες όμως θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι στη δική μας εκφυλισμένη κοινωνία δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν πέσει θύματα της εθνοπροδοτικής προπαγάνδας και γι' αυτό φέρουμε ευθύνη κι εμείς διότι την έχουμε αφήσει να δρα ανενόχλητη σε πολλές από τις εκφάνσεις της. Οι ιδέες διαδίδονται μέσω της προπαγάνδας και δυστυχώς αυτό που δεν έχουν καταλάβει πολλοί από τον χώρο μας είναι ότι ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα προπαγάνδας είναι το σύνθημα. Αν κάποιος γεμίσει με τα συνθήματά του τους τοίχους των κεντρικοτέρων δρόμων μιας πόλης τότε έχει καταφέρει να στείλει το μήνυμά του σε ολόκληρη την πόλη και το σύνθημα είναι το μοναδικό προπαγανδιστικό μέσο που μπορεί να διαδώσει το εκάστοτε μήνυμα σε τόσο μεγάλο εύρος.


Έχουμε ως δεδομένο ότι οι περισσότεροι θέλουν ν' ανήκουν εκεί που βρίσκεται η πλειοψηφία κι αυτό έχει αποδειχθεί από πολλά κοινωνικά πειράματα που έγιναν κυρίως τη δεκαετία του '70. Ας φέρουμε στο μυαλό μας ένα παιδί του Δημοτικού που μόλις έχει αρχίσει να μαθαίνει ανάγνωση. Πλέον κοιτώντας τριγύρω του μπορεί να διαβάζει τ' ανθελληνικά συνθήματα τα οποία αφού βρίσκονται παντού χωρίς να τα σβήνει κανείς του δίνουν την αίσθηση -έστω και υποσυνείδητα- ότι όχι μόνο γίνονται ανεκτά από την κοινωνία, αλλά και ότι τα υποστηρίζουν οι περισσότεροι. Όσο το παιδί θα μεγαλώνει η συνείδησή του θα ωριμάζει οπότε θ' αποκτήσει την ικανότητα να κάνει πιο σύνθετες σκέψεις, έτσι όταν θα πηγαίνει στο Γυμνάσιο ή στο Λύκειο θα μπορεί να καταλάβει ότι τ' αναρχικά συνθήματα δεν τα υποστηρίζουν οι περισσότεροι, αλλά αφού όπως είπαμε δεν τα σβήνει κανείς τότε το πιθανότερο είναι να συμπεράνει ότι τα υποστηρίζουν οι πιο ισχυροί. Επίσης η ύπαρξη ενός συνθήματος σε μια γειτονιά υποδηλώνει κυριαρχία όπως συμβαίνει και με τη μυρωδιά που αφήνει ένα λιοντάρι σε μια περιοχή για να την οριοθετήσει ως δική του. Όπως ξέρουμε η πλατιά μάζα έχει θηλυκή ψυχή και έλκεται από την ισχύ, το τελευταίο που θέλουμε λοιπόν είναι να εισπράξουν οι νέοι μας το λάθος μήνυμα. Αν ένας έφηβος πιστέψει ότι όσοι εκφράζουν τις αναρχικές ιδέες είναι και οι πιο ισχυροί, τότε ορμώμενος από το νεανικό δυναμισμό του θα ταυτιστεί πολύ πιο εύκολα με αυτούς, πολλώ δε μάλλον στην περίπτωση που οι μέχρι τώρα παιδαγωγοί του έχουν σταθεί ανάξιοι στο να του εμφυσήσουν τις πατριωτικές Αξίες.


Οι εύπλαστες συνειδήσεις των παιδιών και των νεαρών είναι ο πιο εύκολος στόχος και γι' αυτό οι εθνοπροδότες γράφουν τα συνθήματά τους κυρίως στους τοίχους των σχολείων αλλά και στις περιοχές γύρω από αυτά. Η μετάβαση στο ανθελληνικό περιβάλλον των πανεπιστημιακών σχολών πλέον γίνεται πολύ ομαλά διότι ο σπουδαστής έχει γεννηθεί κι έχει μεγαλώσει σε αυτό το κλίμα που αργά ή γρήγορα δυστυχώς απορροφά πολλούς από τους νέους μας.



Το σύνθημα εκτός από προπαγανδιστικό εργαλείο είναι και μέσο ψυχολογικού πολέμου. Τα εθνοπροδοτικά συνθήματα που τις πιο πολλές φορές είναι και υβριστικά, αρχικά πλήττουν το ηθικό των νέων που δεν αφομοιώθηκαν από την εθνοπροδοτική σαπίλα, όμως το χειρότερο είναι ότι όπως ένα σημείο του σώματος μουδιάζει αν δεχθεί πολλά χτυπήματα, έτσι ακριβώς "μουδιάζει" και η ψυχή αυτών των νέων αφού η καθημερινή και η συνεχιζόμενη προσβολή που εισπράττεται από την ανάγνωση των συνθημάτων αυτών, από ένα σημείο κι έπειτα επιφέρει την πλήρη απευαισθητοποίησή τους κι αυτό έχει ως συνέπεια όχι μόνο να μην αντιδρούν, αλλά στο τέλος να μην αναγνωρίζουν καν την προσβολή. Τον συγκεκριμένο ψυχολογικό μηχανισμό τον γνωρίζουν πολύ καλά οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας και γι' αυτό στο Γκουαντάναμο όταν ένας κρατούμενος είναι Μουσουλμάνος του δίνουν ένα κοράνι και μετά του το βουτάνε από τα χέρια και το πετάνε στα σκατά.

O ψυχολογικός πόλεμος και κάποιες από τις τεχνικές του αναφέρονται και στο βιβλίο του Κλιντ Έμερσον (SEAL εν αποστρατεία) "100 Θανατηφόρες Δεξιότητες: Ο οδηγός ενός SEAL χειριστή στη διαφυγή διωκτών, αποφυγή σύλληψης, και επιβίωση σε οποιαδήποτε επικίνδυνη κατάσταση".

Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να συλλογιστούμε, η Επανάσταση του 1821 δεν έγινε ώστε να μπορούμε ν' αναπνέουμε τον αέρα της ελευθερίας; Δεν έγινε για να μπορούμε να σηκώνουμε ελεύθερα τις Σημαίες και τα Λάβαρά μας; Απ' ό,τι φαίνεται κάποιοι μας αμφισβητούν αυτό το δικαίωμα. Οι αναρχικοί και οι υπόλοιποι νεογενίτσαροι καίνε τις Σημαίες μας, βεβηλώνουν τ' αγάλματα των Ηρώων μας και με το εθνοπροδοτικό τους μίσος βρομίζουν την Πατρίδα μας από τη μια άκρη ως την άλλη. Αν κάποιος γράψει κάπου ένα πατριωτικό σύνθημα τότε θα το σβήσουν σχεδόν αμέσως. Μένει λοιπόν ν' αναρωτηθούμε, τα συνθήματα των εθνοπροδοτών γιατί παραμένουν; Είναι πιο δυνατοί από εμάς; Είναι πιο γενναίοι από εμάς; Είναι πιο έξυπνοι από εμάς; Φυσικά δεν είναι τίποτα απ' όλα αυτά, όμως τόσα χρόνια τους δόθηκε το πεδίο ώστε να δράσουν χωρίς καμία ουσιαστική αντίσταση και το σίγουρο είναι ότι όσο μικρότερη αντίσταση θα συναντούν τόσο περισσότερο θα ενισχύονται. Οπότε αν δεν αντιμετωπίσουμε τους εθνοπροδότες εμείς που έχουμε όλο το ιστορικό και ηθικό δίκαιο, τότε τι θα τους εμποδίσει από το να συνεχίσουν να αναπτύσσουν τις δυνάμεις τους; Αν αυτοί προχωρούν προς τα μπροστά κι εμείς προς τα πίσω χωρίς καμία αντίσταση, τότε τι θα εμποδίσει τον οριστικό μας αφανισμό;


Σε αυτό το σημείο είναι απαραίτητο να διευκρινίσω ότι σε κανονικές συνθήκες θα διαφωνούσα με οποιαδήποτε ενέργεια βανδαλισμού και κάθε τέτοια πράξη θα την καταδίκαζα ως απαράδεκτη για οποιονδήποτε πολιτισμένο άνθρωπο, όμως το θέμα είναι ότι τώρα πια δε ζούμε σε κανονικές συνθήκες. Πλέον το Έθνος μας κινδυνεύει με αφανισμό οπότε το αν κάποια μας ενέργεια είναι σωστή, ηθική και δίκαιη κρίνεται αποκλειστικά και μόνο με γνώμονα το κατά πόσο θα βοηθήσει στο να αποτραπεί αυτή η καταστροφή. Μακάρι να μην επιδίδονταν σε αυτές τις πράξεις οι εθνοπροδότες γιατί σε αυτή την περίπτωση δε θα χρησιμοποιούσαμε το συγκεκριμένο μέσο προπαγάνδας ούτε κι εμείς, αλλά από τη στιγμή που διαδίδουν τα μηνύματά τους με αυτό τον τρόπο είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε αντίστοιχες δράσεις κι όχι να αφήσουμε τις εύπλαστες συνειδήσεις των παιδιών να επηρεάζονται από την ανθελληνική προπαγάνδα.


Η πατρίδα μας ελευθερώθηκε με το αίμα των προγόνων μας κι έχουμε ιερό καθήκον να μην παραδώσουμε ούτε σπιθαμή γης. Το πρόβλημα θα πρέπει ν' αναγνωριστεί απ' όλους μας και ν' αντιδράσουμε σε αυτό μέχρι την τελική του λύση. Οι υγιείς πατριωτικές δυνάμεις πρέπει ν' ανακαταλάβουν όλες τις γειτονιές τις πατρίδας μας κι αυτό είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας.


Ίαμβος

Σχόλια

  1. Είναι αλήθεια ότι όλα τα πατριωτικα συνθήματα ή σύμβολα σβήνονται πολύ γρήγορα.Για αυτό εγώ πάω και γράφω αρκετά συχνά αλλά κυρίως σβήνω τα ανθελληνικα συνθήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανε την αρχη λοιπον φιλε blogger ..βγες σε γειτονιες γραψε και δημοσιευσε τα ετσι τα βλεπει ακομα περισσοτερος κοσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά απλά με προσοχή μόνο σε πάρκα και εγκαταλειμμένα και ΚΥΡΙΩΣ να σβήνουμε τα ανθελληνικά συνθηματα...εμεις πάμε κυρίως σε πλατείες και βάφουμε ελληνικές σημαίες χωρίς να προκαλέσουμε κάποιον να τις σβήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η περίφημη ρήση του Γεννάδιου Σχολάριου. Άλλη μια μεγάλη απάτη των νεοπαγανιστών λωποδυτών κατά της Ελληνορθοδοξίας

Κιναιδισμός και ψυχοπνευματικά προβλήματα

Ποιοι άνοιξαν τα σύνορα της Ελλάδος;