Ο Al Gore για το φαινόμενο των αεροψεκασμών





Απόσπασμα της συνέντευξης του Αλ Γκορ. Δείτε τι είπε στη δημοσιογράφο για το φαινόμενο των αεροψεκασμών. Δεν μας ψεκάζουν για να μας κάνουν κουτούς ώστε να δεχτούμε τις πλανητικές αλλαγές, αυτού που αποκαλούμε «Νέα Τάξη Πραγμάτων», όπως διατείνεται η εγχώρια πλέμπα που συνήθως ακολουθεί τον άλλον τον ψεκασμένο τον Αρτέμη Ψώρρα (ναι αυτόν το γύφτο με τα 600 δισ.$ που τον πλάκωσαν προχτές σε πατσατζίδικο οι Χρυσαυγίτες).Αλλά ,όπως ισχυρίζεται ο συνεντευξιαζόμενος, για να θωρακίσουν την ατμόσφαιρα από τις ακτίνες του ηλίου, αποξηραίνοντας όμως τα στρώματα μεταξύ της ατμόσφαιρας και της Γης.

Και όλα αυτά για να μην εγκαταλείψουν το μοντέλο του φιλελευθερισμού, δηλαδή της αποθέωσης του φιλοτομαρισμού , όπου ο επιχειρηματίας δρα με γνώμονα τη μεγιστοποίηση του εταιρικού κέρδους, χωρίς κοινωνική και οικολογική ευθύνη . 

Ήδη από τη δεκαετία του 60-70 εξαιτίας του οικονομικού boom της περιόδου αναπτύχθηκε ένας τομέας της Μικροοικονομίας , η «περιβαλλοντολογική Οικονομία» (Environmental economics).Κατά τη δεκαετία του `90 προστέθηκε στην επιστήμη της «Διοίκησης Επιχειρήσεων»(Business Administration) ο όρος «εταιρική κοινωνική ευθύνη» και μάλιστα στις μεγάλες ΑΕ και δη σε αυτές με πολυεθνική δράση έδιναν και ειδικά πιστοποιητικά ISO, τα οποία έσπευδαν οι εταιρίες να αποκτήσουν για λόγους οικονομικούς (μείωση του εταιρικού φόρου) και για λόγους επιχειρηματικούς (βελτίωση της εταιρικής εικόνας- image). 

Στη δε Μακροοικονομία ξεκίνησαν να μιλάνε για την «πράσινη ανάπτυξη»(Green Growth), μια έννοια που θα αντικαθιστούσε την χωρίς φραγμούς αέναη αύξηση του ακαθαρίστου εγχωρίου προϊόντος , το οποίο θα πρέπει να διακυμαίνεται πάνω σε ένα trend αναπτυξιακής τροχιάς( δυνητικό ΑΕΠ που απορρέει από τη συνάρτηση παραγωγής Cob-Douglas) με μικρότερη κλίση ώστε να συμπεριλαμβάνει τον οικολογικό αντίκτυπο στην οικονομία. 

Ο όρος δε «Νέα Τάξη Πραγμάτων»(ΝΤΠ) δεν είναι «συνωμοσιολογικός» όπως διατείνονται οι Ελληνόφωνοι γραικύλοι αλητάμπουρες πολιτευτές και ψηφοφόροι της Χριστιανοπατριδοκάπηλης Νέας Δημοκρατίας και των παραφυάδων της . Ο όρος ΝΤΠ είναι αμιγώς Μικροοικονομικός και υποδηλώνει το πέρασμα από μια Α κατάσταση ισορροπίας σε μια κατάσταση γενικής ισορροπίας Β. Στην Β οι κεφαλαιαγορές και οι Πολυεθνικές εταιρίες θα καθορίζουν τις πολιτικές και όχι η πολιτική την οικονομία. Τα κράτη και οι λαοί θα πρέπει να υποκύψουν στη βούληση των κεφαλαιαγορών. Μάλιστα τον όρο ΝΤΠ τον χρησιμοποιούσαν πολλάκις και συχνάκις στους λόγους αχυράνθρωποι πολιτικάντηδες σαν τον ΓΑΠ, τον George Bush junior, τον Obama .

Κάποια στιγμή, λοιπόν, θα πρέπει να κάνουμε «ταμείο» με τους αλήτες των κομμάτων, ψηφοφόρους και πολιτευτές, για να δούμε ποιος είναι ο πραγματιστής και ποιος ο πραγματικός ραγιάς και συνωμότης .Αυτοί είναι η Πέμπτη Φάλαγγα! 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η περίφημη ρήση του Γεννάδιου Σχολάριου. Άλλη μια μεγάλη απάτη των νεοπαγανιστών λωποδυτών κατά της Ελληνορθοδοξίας

Ποιοι άνοιξαν τα σύνορα της Ελλάδος;

Κιναιδισμός και ψυχοπνευματικά προβλήματα