Η Απάτη του Κοινωνικού Μερίσματος και το Τέλος της Βαιμάρης





Το κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί φέτος ανέρχεται σε απόλυτες τιμές περί τα 720-750 εκατομμύρια ευρώ και ένα μεγάλο μέρος αυτού θα το πάρουν λαθρέποικοι και Ρομά για να μην κοροϊδευόμαστε . 
Είχαν συμφωνήσει με τους δανειστές, ότι θα δύνανται να δώσουν -υπό τη μορφή κοινωνικού μερίσματος -το 40% του υπερβάλλοντος πρωτογενούς πλεονάσματος έναντι του προσυμφωνηθέντος . Το συμφωνηθέν πρωτογενές πλεόνασμα για φέτος ήταν 1,75% του ΑΕΠ, αυτός ήταν ο στόχος! Αυτοί αφαίμαξαν επίτηδες την κοινωνία με τις φορομπηκτικές τους πολιτικές και πέτυχαν πλεόνασμα 2,8% του ΑΕΠ... δηλαδή 1,05% πλεόνασμα πάνω από το στόχο.

Η κατανομή αυτού του υπερβάλλοντος πλεονάσματος, που σε απόλυτες τιμές αντιστοιχεί σε 1.854.000.000 ευρώ, έχει ως εξής : το 30% αυτού του ποσού θα πάει για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους της χώρας. Ένα άλλο 30% για οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες και το υπόλοιπο 40% θα πάει σε κοινωνικό μέρισμα (0,4 χ 1,854= 735 εκατομμύρια ευρώ περίπου) .

Λύσσαξαν να πετύχουν αυτό το αιματηρό πρωτογενές πλεόνασμα του 2,8% επί του ΑΕΠ για να μπορέσουν να πάνε σε εκλογές το φθινόπωρο του 2018, έχοντας στην προεκλογική ατζέντα τους το «κοινωνικό πρόσωπο» που επέδειξαν . Διότι ξέρουν ότι τις εκλογές θα τις χάσουν , και θέλουν να τις χάσουν, διότι δεν μπορούν με την κεντροαριστερή πολιτική τους να πετύχουν τους μεγαλεπήβολους στόχους που οι ίδιοι είχαν συμφωνήσει με τους δανειστές για τα επόμενα πέντε χρόνια . Από το 2018 μέχρι και το δημοσιονομικό έτος 2022, θα πρέπει η όποια ελληνική κυβέρνηση είναι στα πράγματα ,να πετυχαίνει συνεχή πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ. Αν για παράδειγμα το 2019 το πρωτογενές πλεόνασμα είναι 2%, το 2020 θα πρέπει να πετύχει πλεόνασμα 5% του ΑΕΠ (=3,5% του 2020 συν 1,5% το υπόλοιπο του 2019) . Έτσι 5%+2% : 2 =3,5% μεσοσταθμικά . Σε μια τέτοια περίπτωση , 5% πρωτογενές πλεόνασμα σε ένα έτος, με σημερινές τιμές ΑΕΠ, σημαίνει ότι τα κρατικά έσοδα θα πρέπει να υπερέχουν των πρωτογενών δαπανών κατά 8,75 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Επιπλέον, από 1/1/2019 όλες οι συντάξεις θα μειωθούν κατά ένα επιπλέον 14% απ΄ότι είναι σήμερα. Αυτό θέλει να αποφύγει και οπότε θα κάνει εκλογές είτε το Σεπτέμβριο είτε το Νοέμβριο του 2018 ώστε να φορτωθεί το κούρεμα των συντάξεων η επόμενη κυβέρνηση . Για να μειώσει το πολιτικό κόστος θα δώσει φέτος όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινωνικό μέρισμα και θα χαϊδέψει όσο περισσότερο γίνεται συγκεκριμένες μειονότητες . 

Ο Μητσοτάκης που θα έρθει να διαδεχθεί τον Τσίπρα, στην ουσία θα έχει ευχέρεια κινήσεων να αντιστρέψει το κακό κλίμα μόλις 1 χρόνο, το έτος 2022-2023, διότι τα πρώτα 2-3 χρόνια είναι δεσμευμένα στα συνεχή πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% του ΑΕΠ που συμφώνησε το Μάιο του παρόντος έτους με το μνημόνιο 4 ο Τσίπρας-Καμμένος με τους δανειστές . Στα πρώτα δύο χρόνια της διακυβέρνησης του, θα μπορέσει αυτός να μειώσει τους φόρους και αυτή η μείωση να γίνει δεκτή από τους Τροϊκανούς μόνο παρουσιάζοντας αντίστοιχη μείωση των δαπανών. Μείωση των δαπανών σημαίνει είτε θα μειώσει μισθούς και συντάξεις , ή θα πρέπει να κλείσει οργανισμούς του Δημοσίου και να απολύσει δεκάδες χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους . Μιας και η ΝΔ είναι πελατειακό κρατικοδίαιτο κόμμα, δεν θα μειώσει το Δημόσιο και οι Τροϊκανοί δεν θα δεχθούν τις μειώσεις φόρων, άρα η ανάπτυξη και οι Άμεσες Ξένες Επενδύσεις δεν θα έρθουν.....και αυτό θα είναι το τέλος της «ελληνικής Δημοκρατίας της Βαϊμάρης ».

Ένα άλλο στοιχείο είναι ότι επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας είναι από το στρατόπεδο των Φιλελευθέρων ,οι οποίοι δεν προτίθενται επ`ουδενί να συζητήσουν την πιθανότητα νέου κουρέματος για την Ελλάδα , ενώ ήδη από το καλοκαίρι του 2015 φωνασκούσε να μας πετάξουν εκτός ευρωζώνης .Οπότε ο «οδικός χάρτης εξυπηρέτησης χρέους» του Σόιμπλε-Τσακαλώτου είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενο να επαναδιαπραγματευθεί.



ΜΔ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η περίφημη ρήση του Γεννάδιου Σχολάριου. Άλλη μια μεγάλη απάτη των νεοπαγανιστών λωποδυτών κατά της Ελληνορθοδοξίας

Κιναιδισμός και ψυχοπνευματικά προβλήματα

Ποιοι άνοιξαν τα σύνορα της Ελλάδος;